De hersenspinsels van een YogaKAT


Kom uit je hoofd! Mindful Yoga.

Posted by Allard - 6 november, 2018

Een groot deel van de mensen die naar een yogales komen, doen dit om te ontspannen. Om rust in hun hoofd te krijgen en even te ontsnappen aan de hectiek van de dag. Maar eenmaal op de yogamat, zitten ze nog vaak met hun gedachten bij hun volle agenda, hun privéleven en alle andere zaken die hen bezig houden. Daardoor ervaren zij alleen de fysieke voordelen van yoga en dat is nu net niet de bedoeling. Meer in het hier en nu zijn. Uit je hoofd komen. Je aandacht bij wat zich NU voor doet. Het lijkt allemaal zo makkelijk.

lees verder

Gewichtloos in Savasana.

Posted by Allard - 23 mei, 2018

Savasana (de lijkhouding) is een heel ontspannende houding en wordt meestal gebruikt aan het einde van de yogales. Het voelt en ziet er misschien uit als een heerlijke slaaphouding na een pittige les, maar het is eigenlijk een volledig bewuste pose gericht op wakker zijn in diepe ontspanning. Liggend op je rug ontspan je lichaam en geest en laat je de zojuist uitgevoerde yoga practice op je inwerken. Tijdens deze pose sluit je je ogen, adem je weer op een natuurlijke manier en oefen je het loslaten van spanning uit het lichaam.

lees verder


Militairen aan de Yoga

Posted by Allard - 5 november, 2017

Yoga is het nieuwe wapen van ons leger en Defensie biedt militairen yogales aan tegen stress en trauma. De krantenkoppen staan ineens vol met dit soort berichten. Als het aan defensie ligt, krijgen Nederlandse militairen binnenkort niet alleen fysiek zware training, maar ook yogales. Defensie wil bekijken of yoga kan helpen bij het verwerken van trauma's. Niet iedereen staat te springen om een lesje yoga te volgen bleek uit verschillende reacties, onder andere op social media, op deze berichten.

lees verder
Webdesign: zwartekat.com